Oduševićete se
Gibanica s mladim lukom: Ako nikad niste probali ovo, sad je prilika, vrhunska je zaista
Umesto mladog luka, možete da koristite propržen praziluk
Autor:
Sastojci:
* 1/2 kg punijih kora za gibanicu * 300 g tvrdog izmrvljenog sira * 2 jajeta * 1 dl ulja * 1 dl kisele vode * 1 veza mladog crnog luka
Priprema:
1. Umutite jaja, dodajte sir, ulje i kiselu vodu, sve sjedinite i na kraju dodajte iseckan crni luk. Promešajte i time filujte kore.
2. Raširite koru, rasporedite po dve kašike fila, preklopite levu i desnu stranu do sredine kore, na sastavu kora rasporedite još 1 kašiku fila, zatim zamotajte koru u rolat.
3. Radite tako dok ne potrošite materijal. Kore ređajte u podmazan pleh. Ostavite dve kašike fila, pa premažite preko kora.
4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadesetak minuta. Pečenu pitu prekrijte platnenom salvetom da se malo prohladi. Služite toplo uz dodatke po želji.