Prijatno

Boranija na dalmatinski način: Zdravo jelo koje možete jesti samo ili kao prilog uz meso

Najbolje je da koristite mladu boraniju

Objavljeno: 01.06.2024. 17:34h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

*400 g boranije * 2 veća krompira * 3-4 čena belog luka * so, biber i biozačin po ukusu * malo maslinovog ulja

foto: Shutterstock

Priprema:

1. Krompir oguliti i naseći na kocke srednje veličine i kuvati na srednjoj temperaturi.

2. Kad omekša, u istu šerpu dodati boraniju (žutu ili zelenu, svejedno je). Kuvati još 15-20 minuta, pa sve dobro ocediti.

3. Posoliti, po ukusu dodati malo biozačina, soli i bibera i sitno iseckan beli luk (ili beli luk u prahu).

4. Sve lagano preliti maslinovim uljem i konzumirati.