Pustite mašti na volju

7 jeftinih detalja koji će osvežiti svaku prostoriju: Ukrasite dom sitnicama po svojoj želji

Ukoliko u ugao sobe stavite efektnu podnu lampu i dodate zavese u dve boje, prostor će biti neprepoznatljiv

Objavljeno: 27.10.2014. 18:44h 23:38h
Autor:

Uređenje enterijera može biti vrlo zabavno i zanimljivo. Ako volite da menjate životni prostor i stalno donosite svežinu, a veliki ste protivnik monotonije, ne morate trošiti bogatstvo na preuređivanje.

Poigrajte se detaljima koji ne koštaju mnogo, a u trenu mogu potpuno da promene i osveže čak i najdosadniju prostoriju. Donosimo vam 7 super ideja za osveženje stana koje možete stalno menjati i nadograđivati!

Bez kojih 8 komada nameštaja ne može nijedan stan, pročitajte OVDE.

1. Lampa

Rasveta je vrlo važan deo svakog doma, a lampa detalj sa kojim se možete igrati kako god poželite. Bilo da se radi o stonoj ili podnoj lampi, ovaj ukras je vrlo funkcionalan, a zahvaljujući raznim bojama sijalice ili postolja, s lakoćom ćete osvežiti dnevni boravak ili spavaću sobu. Poigrajte se bojama i oblicima, pronađite onu koja vam najviše odgovara.

2. Ukrasi za zid

Ukrasi za zid poput slika, sata ili ogledala savršen su detalj koji iz korena menja izgled prostorije. Osim što prostoru u kojem boravite daje karakter, zidni ukras može vizuelno povećati i osvežiti dnevni boravak, kupatilo, hodnik pa čak i kuhinju. Potražite ukras koji će se bojama uklopiti uz nameštaj i boju zida.

Dekorišite trpezu jednostavno i efektno - kako da napravite krunu od salvete, pogledajte OVDE.

3. Jastučić i ćebe

Osim što su funkcionalni, ukrasni jastučići i topla i lagana ćebad su savršen ukras dnevnog boravka. Možete ih pronaći u svim bojama, a budući da su vrlo pristupačni kada je reč o ceni, slobodno se posvetite preobražaju životnog prostora uz vrlo malo ulaganja. Ako imate nameštaj u beloj ili zagasitoj boji poput crne, sive ili smeđe, poigrajte se detaljima žarkih tonova.

4. Cveće

Buket cveća je oduvek savršen detalj koji u prostoriju unosi život, bilo da se radi o buketu u vazi ili živom, zasađenom cveću. Ako želite da pojednostavite postupak uređenja enterijera, odaberite efektnu vazu i ukrasite je sezonskim cvećem.

OVDE saznajte kojih 10 stvari nijedna žena od ukusa ne drži u svom domu!

5. Tepih

Savršen detalj za jesen ili zimu svakako jeste tepih. Mali tepih ili staza u nekoj od žarkih boja, koja se uklapa uz boju zida ili detalja uskladite sa još nekim detaljem u istom tonu poput sveće ili vaze cvećem. Isto možete učiniti i da osvežite kupatilo.

6. Zavesa

Zavese su mnogima omiljeni detalji koji, ako se pametno iskombinuju, imaju neverovatno moćan dekorativni efekt. Poigrajte se sa dve nijanse i to tako da jedne zavese budu prozračne i neutralne boje, a druge upečatljivog i bogatog tona.

Kako da očistite vaš dom od energetskog otpada, pročitajte OVDE.

7. Nadstolnjak

Kuhinjski ili sto u dnevnoj sobi za tren oka može biti osvežen pomoću samo jednog malog detalja. Reč je o nadstolnjaku ili podmetačima za tanjire u upečatljivoj boji. Uz ove dekorativne detalje će se savršeno uklopiti vaza sa cvećem, ukrasna sveća ili elegantna posuda za voće. Birajte boju ili nijansu koja će dominirati prostorijom.