Recept za starinsku tortu od oraha i čokolade: Ovako su naše bake pravile svečani desert
Stari recept za tortu koji morate da zapišete u svesku
Objavljeno: 23.05.2024. 11:30h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Sastojci za kore:
- 8 jaja
- 10 kašika šećera
- 11 kašika oraha
- 3 kašike ulja
- 3 kašike vode
- 3 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 6 jaja
- 200gr čokolade za kuvanje
- 5 kašika šećera
- 250gr margarina ili maslaca
- 5 kašika oraha
Dekoracija: rendana čokolada ili mleveni orasi
Priprema: Za koru umutite jaja, pa dodajte šećer, ulje, vodu. Kada umutite dodajte brašno i prašak za pecivo, a potom i orahe. Masu podelite na dva dela i ispecite dve korice.
Dok se korice peku i hlade, napravite fil tako što ćete skuvati jaja i šećer skuvati na pari pa dodati čokoladu za kuvanje, potom maslac i orahe.
Filujte, ohladite i poslužite.