RECEPT ZA ROLAT MAČJE OČI: Ovaj kolač vratiće vas u detinjstvo bar na trenutak, brzo i lako se pravi, a PREUKUSAN JE
Osvojiće vaša čula već pri prvom zalogaju, a posle nema nazad, ovaj rolat vraća najlepše uspomene, probajte i uverite se sami
Izvor: Milica Krajnović
Rolat mačje oči se pravi neverovatno lako i brzo, a savršenog je ukusa. Kada ga prvi put zagrizete instant će vas vratiti u detinstvo. Ne zna se da li preovladava kremast ukus čokoladnog fila, vazdušaste kore ili osvežavajuće banane. U svakom slučaju ovo je dobitna kombinacija.
SASTOJCI:
Kora:
- 6 jaja ( odvajaju se belanca od žumanaca)
- 5 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- pola kesice praška za pecivo
Fil:
- 3 jaja
- 120 gr šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 200 gr čokolade
- 150 gr margarina ili maslaca
- banane
PRIPREMA:
Prvo je potrebno odvojiti žumanca od belanaca i zatim belanca izmutiti u čvrsti šam. Nakon toga ćemo pomešati sve sastojke za koru i umutiti u glatku smesu, a onda dodati naša belanca i lakano sjediniti sve to.
Sada ćemo ovu smesu sipati u kalup na papir za pečenje i ispeći koru u rerni na 180 stepeni, 15-ak minuta.
Dok se peče kora, pripremamo fil, umutićemo jaja i dodati šećer i vanilin šećer pa kuvati na pari. Zatim dodajemo maslac i čokoladu i sve sjedinimo mešanjem.
Kada se kora ispeče i blago prohladi, premazaćemo je filom i poređati banane po obodu, a onda ćemo urolati oba kraja, tako da obavijemo banane.
Na kraju premazujemo naš rolat preostalim filom i stavljamo ga u frižider da se stegne i ohladi.
Prijatno!
Bonus video: