SOČNI MAFINI OD BANANE I JABUKE SU SAVRŠENI ZA DORUČAK, UŽINU ILI VEČERU: Jedan tajni sastojak im daje poseban ukus
Dosadio vam je klasičan doručak ili vam se nešto gricka između obroka ali ne znate šta bi to moglo biti, probajte da napravite ove mafine i verujte, nećete se pokajati
Objavljeno: 15.04.2024. 15:50h
Izvor: Milica Krajnović
Izvor: Milica Krajnović
Koliko puta vam se desilo da ostane poslednja banana ili jabuka u činiji za voće na stolu i niko neće da je pojede, umesto da ih bacite jer već polako počinju da trule iskoristite ih za ove sočne mafine kojima niko neće moći da odoli i sigurno neće ostati ni jedan na tacni.
Sastojci:
- 1 zrela banana
- 1 jabuka
- 150 ml. soka od pomorandže
- 100 ml. ulja
- 150 gr. šećera
- 20 gr. vanil šećera
- 200 gr. brašna
- 10 gr. praška za pecivo
Priprema:
Bananu izgnječiti viljuškom, pa dodati izrendanu jabuku, promešati i preliti sokom od pomorandže i sipati ulje. U dobijenu smesu postepeno ubacivati praškaste sastojke. Kada se sve lepo sjedini upaciti u kalpe smesu i peći na 200 stepeni, 30 minuta. Prijatno!
Bonus video: