ZLATIBORSKE ZAPEČENE MAKARONE SA KAJMAKOM I SLANINOM JE SVE ŠTO VAM TREBA ZA DANAŠNJI RUČAK: Ovaj recept bolje zapišite

Brzi ručak koji je toliko ukusan, da će vam ukućani stalno tražiti da ga pravite, bolje zapišite recept, trebaće vam, verujte

Objavljeno: 15.04.2024. 10:21h
Foto: Printscreen Youtube / Rašina kuhinja

Predstavljamo vam jedan poseban, domaćinski recept. Makarone na zlatiborski način. Ovaj jednostavan recept će vas iznenaditi svojim ukusom, i autentičnošću. Kajmak i slanina, su tu za dobar ukus, a u ovoj kombinaciji dobijamo najbolje makarone.

Namirnice:

  • Makarone (pakovanje)
  • Jaja 3 komada
  • Kiselo mleko (čaša)
  • Kisela pavlaka 5 kašika
  • Jogurt (čaša)
  • Pančeta 30g
  • Kajmak 3 kašike
  • Beli luk 1 čen

Recept: U ključalu vodu ubaciti makarone da se skuvaju, ali ne do kraja.

Fil: Pomešati jaja, kajmak i pavlaku. Naliti sve jogurtom. U fil dodati seckanu pančetu. Skuvane makarone sipati u posudu sa filom. Zemljanu posudu prvo zagrejati u rerni, zatim sipati fil i makarone u nju i odozgo staviti slaninu i posuti sa malo ulja. Ubaciti u rernu pola sata na 200 stepeni. Kada se izvadi iz rerne dodati preko, po želji, kajmak. Servirati sa kiselim mlekom. Prijatno!

Bonus video: