ZLATIBORSKE ZAPEČENE MAKARONE SA KAJMAKOM I SLANINOM JE SVE ŠTO VAM TREBA ZA DANAŠNJI RUČAK: Ovaj recept bolje zapišite
Brzi ručak koji je toliko ukusan, da će vam ukućani stalno tražiti da ga pravite, bolje zapišite recept, trebaće vam, verujte
Izvor: Milica Krajnović
Predstavljamo vam jedan poseban, domaćinski recept. Makarone na zlatiborski način. Ovaj jednostavan recept će vas iznenaditi svojim ukusom, i autentičnošću. Kajmak i slanina, su tu za dobar ukus, a u ovoj kombinaciji dobijamo najbolje makarone.
Namirnice:
- Makarone (pakovanje)
- Jaja 3 komada
- Kiselo mleko (čaša)
- Kisela pavlaka 5 kašika
- Jogurt (čaša)
- Pančeta 30g
- Kajmak 3 kašike
- Beli luk 1 čen
Recept: U ključalu vodu ubaciti makarone da se skuvaju, ali ne do kraja.
Fil: Pomešati jaja, kajmak i pavlaku. Naliti sve jogurtom. U fil dodati seckanu pančetu. Skuvane makarone sipati u posudu sa filom. Zemljanu posudu prvo zagrejati u rerni, zatim sipati fil i makarone u nju i odozgo staviti slaninu i posuti sa malo ulja. Ubaciti u rernu pola sata na 200 stepeni. Kada se izvadi iz rerne dodati preko, po želji, kajmak. Servirati sa kiselim mlekom. Prijatno!
Bonus video: