POSNE ŠTRUDLE SA ČOKOLADOM I DŽEMOM: Prave se veoma jednostavno, a pomaraju granice dobrog ukusa
Slasne štrudle nestaće sa stola odmah s obzirom koliko su lepe i ukusne
Objavljeno: 10.04.2024. 19:55h
20:08h
Autor:
Autor:
Potrebno je Za testo:
- 5 dl mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 2,5 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1,100 g brašna
Za punjenje:
- džem od šljiva
- 100 g čokolade
- Za premazivanje:
- 1 kašika vode
- 1 kašika ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite suvi kvasac, šećer, ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Testo zamesite pa ostavite da nadođe. Narendajte čokoladu pa podelite na 2 dela. Kad nadođe testo podelite ga na 4 dela. Razvijte svaki deo u ploču veličine 30x30 cm, premažie džemom i pospite jednim delom rendane čokolade. Sa strane testo malo previjte i uvijte u štrudlu. U kalup obložen pek papirom naređajte štrudle. Izmešajte 1 kašiku ulja i 1 kašiku vode pa time premažite štrudle. Neka odstoje 10 minuta. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta da porumene. Pospite ih šećerom u prahu.
( L. V. )