Nema ko je ne voli

SOČNA JABUČARA PO BAKINOM RECEPTU (POSNO): Poseban šmek joj daje sveže ceđen sok od pomorandže

shutterstock-181342112.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih kora
  • 500 g rendanih jabuka
  • cimet
  • šećer po ukusu
  • orasi
  • sok od ceđene pomorandže
stockphotoapplestrudel253104652.jpg stockphotoapplestrudel253104652.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Jabuke izrendajte, dodajte cimet i šećer pa prodinstajte malo u jednoj šerpici na ringli (bez ulja i na tihoj vatri). Zatim dodajte orahe, a može i suvo grožđe, pa filujte kore.

2. Na svaku koru stavite malo soka od pomorandže, pa stavite fil od jabuka i umotajte rolnicu.

3. Složite na pleh pa prelijte s malo kisele vode.

4. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Zarolanu nadeveni koru po želji možete staviti ravnu u tepsiju ili je umotati u krug