Vrh

DOMAĆA NUTELA, ODUŠEVIĆE VAS: Ovaj namaz ćete OBOŽAVATI, kažu da ima i BOLJI UKUS od kupovne, a mnogo je ZDRAVIJA

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 200 g maslaca
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika kakaoa
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 jaje -200 g lešnika
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Lešnike sameljite što sitnije. Pomešajte kakao, brašno i šećer u prahu. U to dodajte pola litra mleka i jaje i dobro promešajte. Drugu polovinu mleka sipajte u šerpu i ostavite da na tihoj vatri proključa, pa dodajte masu koju ste pripremili, uz stalno mešanje. Dodajte lešnike i promešajte ponovo. Ako je potrebno, smanjite vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne.

2. Sklonite je sa šporeta, dodajte maslac i promešajte.

3. Kad se ohladi, promešajte mikserom i masu stavite u frižider da prenoći. Ovako pripremljena domaća nutela čuva se u staklenoj tegli u frižideru tri nedelje.

This browser does not support the video element.

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime Izvor: kurir televizija

Ako vam se bude dopala domaća nutela, a sigurno hoće, sledeći put verujemo da ćete napravit i duplu meru!