Vrh

DOMAĆA NUTELA, ODUŠEVIĆE VAS: Ovaj namaz ćete OBOŽAVATI, kažu da ima i BOLJI UKUS od kupovne, a mnogo je ZDRAVIJA

Ako vam se bude dopala domaća nutela, a sigurno hoće, sledeći put verujemo da ćete napravit i duplu meru!

Objavljeno: 21.02.2024. 13:00h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 200 g maslaca
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika kakaoa
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 jaje -200 g lešnika
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Lešnike sameljite što sitnije. Pomešajte kakao, brašno i šećer u prahu. U to dodajte pola litra mleka i jaje i dobro promešajte. Drugu polovinu mleka sipajte u šerpu i ostavite da na tihoj vatri proključa, pa dodajte masu koju ste pripremili, uz stalno mešanje. Dodajte lešnike i promešajte ponovo. Ako je potrebno, smanjite vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne.

2. Sklonite je sa šporeta, dodajte maslac i promešajte.

3. Kad se ohladi, promešajte mikserom i masu stavite u frižider da prenoći. Ovako pripremljena domaća nutela čuva se u staklenoj tegli u frižideru tri nedelje.