Mljaaaac

ŠAMPITA, RECEPT ZA ČISTU DESETKU: Obožavamo ovaj kolač, a zbog načina pravljenja postoji debeo razlog za to

Ako volite da se prisetite detinjstva i deserta na koji su nas roditelji redovno kupovali - izvolite napraviti ovu slatku belu lepoticu...

Objavljeno: 17.09.2023. 20:35h 21:02h
Autor:
Šampita, Foto: Printscreen/youtube/ binin sahan

Sastojci:

- 6 jaja - 16 kašika šećera - 100 g šećera - 4 kašike ulja - 4 kašike mleka - pola kesice praška za pecivo - 100 g oraha - 4 kašike brašna

foto: Shutterstock

Priprema:

1. Od žumanceta, četiri kašike šećera, kašike ulja, mleka i mlevenih oraha, brašna i pola kesice praška za pecivo umutiti koru i peći je u namazanom plehu.

2. Šest belanaca dobro izlupati i dodati 12 kašika šećera. Dobijeni šne staviti na tihu vatru i mutiti dalje.

3. U međuvremenu ušpinovati 100 g šećera i dok je još vreo, sipati ga u šne i još mutiti. Šne za šampitu je gotov kad se napravi čvrsta i gusta masa.

4. Na ispečenu koru staviti šne, a po želji sve preliti otopljenom čokoladom.