Recepti sa Stilom
Lignje u sosu
Šargarepu, tikvice i praziluk isecite na tanke štapiće
Objavljeno: 05.04.2013. 10:49h
12:10h
Izvor: Gordana Simić
Izvor: Gordana Simić
Očišćene lignje napunite iseckanim povrćem, zatvorite čačkalicama i ispržite u tiganju na maslinovom ulju. Kada porumene sa svih strana, u tiganj dodajte soja sos u kojem je prethodno razmućen gustin. Promešajte i dolijte malo vode da bi se dobio sos željene gustine, a potom pobiberite, posolite po ukusu i kuvajte još nekoliko minuta. Na tanjir servirajte kuvani pirinač i punjene lignje, pa prelijte sosom od kuvanja. Jelo dekorišite kriškama limuna i poslužite.
Savet Veće punjene lignje mogu se kuvati i služiti hladne, a manje se mogu ispržiti na ulju, pa zatim prodinstati u svom soku s dodatkom belog vina ili soja sosa i začina