Recepti sa Stilom

Lignje u sosu

Šargarepu, tikvice i praziluk isecite na tanke štapiće

Objavljeno: 05.04.2013. 10:49h 12:10h
Foto: Shutterstock

Očišćene lignje napunite iseckanim povrćem, zatvorite čačkalicama i ispržite u tiganju na maslinovom ulju. Kada porumene sa svih strana, u tiganj dodajte soja sos u kojem je prethodno razmućen gustin. Promešajte i dolijte malo vode da bi se dobio sos željene gustine, a potom pobiberite, posolite po ukusu i kuvajte još nekoliko minuta. Na tanjir servirajte kuvani pirinač i punjene lignje, pa prelijte sosom od kuvanja. Jelo dekorišite kriškama limuna i poslužite.

Savet Veće punjene lignje mogu se kuvati i služiti hladne, a manje se mogu ispržiti na ulju, pa zatim prodinstati u svom soku s dodatkom belog vina ili soja sosa i začina