BILO DA GA ZOVETE SATARAŠ ILI BEĆARAC, NEMA BOLJEG OD OVOG: 1 sastojak čini da bude kremast i neodoljivo ukusan
Otkrivamo vam sastojak koji sataraš čini najboljim. Biće kremastiji i slasniji, a veoma je jednostavno.
Objavljeno: 18.06.2023. 13:33h
Autor:
Autor:
Ukusom bogati sataraš jedno je od onih jela koje veliki broj ljudi najradije priprema tokom leta, čim stigne sezona paprike i paradajza. Savršen je za lagani, a opet jako fini ručak koji će se odlično uklopiti u najrazličitije gastronomske kombinacije. I što je najvažnije, svi će u njemu uživati.
Sastojci:
- 3 veće glavice crnog luka
- 1/2 kg paprika
- 1 kg paradajza
- so i biber, malo šećera
- kockica putera
Priprema
Na ulju se izdinsta luk, pa se doda paprika. Kada paparika omekša dodaje se paradajz sečen na kockice. Dodati sve začine i kockicu putera koja će učiniti da sataraš bude ukusniji i kremastiji. Sve se dinsta 20-ak minuta, a onda se temperatura na minimum pa se ostavi sataraš da se krčka još jedno 5 minuta, ali poklopljen.
Prijatno!
( Stil )