Hrskavo

Kentaki piletina

Sočno belo meso u kombinaciji sa krompirom i kačkavaljem oduševiće sve vaše goste i ukućane

Objavljeno: 18.08.2014. 12:42h 20:12h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Oljuštite krompir, isecite ga na kocke i odložite dok ne spremite meso.

2. U posudi pomešajte prezle, kačkavalj, susam i kašiku mešavine začina.

3. Margarin potpuno otopite. Meso isecite na šnicle ili krupnije kockice. Komad mesa umočite u rastopljen margarin, a zatim uvaljajte u smesu s prezlama.

4. Meso ređajte po sredini pleha za pečenje, a oko njega stavite krompir. Preostalu smesu s prezlama ravnomerno pobacajte po krompiru i prelijte ga preostalim margarinom.

5. Pecite na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

Napomena: Ne okrećite meso tokom pečenja.