TEHNIKA KOJOM SE IZBELJUJU ŽUTA JAJA: Nakon ovog boja je još jača, a ljuske se uopšte ne tanji
Posle ovog postupka jaja će se lepše farbati i uskršnja čarolija može da počne
Autor:
Bliži se vreme Vaskrsa i vreme je da počnemo da razmišljamo o tehnikama farbanja jaja koje ćemo korisitit ove godine. Za bilo koju da se opredelite, savetujemo vam da prethodno izbelite jaja na ovaj način kako bi se sama farba lepše "primila" i bila intenzivnija.
Pronašli smo vrlo jednostavan način za to a biće vam potrebno:
- Jaja
- Voda
- Sirće
Žica za sudove
Postupak: Stavite jaja u vodu kako bi se skuvala. Da bi bila tvrdo kuvana, nakon ključanja ostavite još ih još 7 minuta da se kuvaju.
Nakon toga dodajte sirće u vodu i kuvajte nekoliko minuta, povremeno izbacujući penu koja se nakuplja. Ta pena je, zapravo, boja koja se skida sa ljuske.
Nakon toga izvadite jaja i stavite ih pod mlaz vode. Kako biste skroz skinuli boju, žicom za sudove nežno pređite preko.