Kafanska čorbica koja krepi telo: Za kremastu teksturu, pred sam kraj kuvanja, dodajte 1 važan sastojak
Ukoliko ste željni prave kafanske čorbice, ne morate da idete u restoran - dovoljno je da istu spremite kod kuće po proverenom receptu.
Autor:
Da bi kafanska čorbica bila savršeno kremasta i gusta, vrhunski kuvari pred sam kraj dodaju jedan važan sastojak, a to je pavlaka za kuvanje Moja Kravica.
Potrebno je:
- 1 luk
- malo ulja
- 1 celer
- 1 zelen za supu
- 1 krompir
- 1 žumance
- 1 kašika pavlake
- Pileće meso od 1 bataka
- malo svežeg peršuna
- Pavlaka za kuvanje Moja kravica
Priprema: Očistiti i iseckati celer, zelen za supu i krompir pa sve staviti u blender da se samelje na sitno. U šerpicu staviti luk da se dinsta na malo ulja, a potom mu dodati i samleveno povrće. Pileće meso odvojiti od koske i iseckati sitno pa dodati u šerpicu da se kuva.
Umutiti žumance i kiselu pavlaku pa je dodati u šerpu sa povrćem i mesom, neprestano mešajući sadržaj. Pred sam kraj kuvanja, dodajte i pavlaku za kuvanje Moja kravica direktno u šerpu. Pustite da sve malo provri, a potom poslužite sa prstohvatom svežeg peršuna.