Kafanska čorbica koja krepi telo: Za kremastu teksturu, pred sam kraj kuvanja, dodajte 1 važan sastojak

corba.jpg
Foto: Promo

Da bi kafanska čorbica bila savršeno kremasta i gusta, vrhunski kuvari pred sam kraj dodaju jedan važan sastojak, a to je pavlaka za kuvanje Moja Kravica.

Potrebno je:

Priprema: Očistiti i iseckati celer, zelen za supu i krompir pa sve staviti u blender da se samelje na sitno. U šerpicu staviti luk da se dinsta na malo ulja, a potom mu dodati i samleveno povrće. Pileće meso odvojiti od koske i iseckati sitno pa dodati u šerpicu da se kuva.

Umutiti žumance i kiselu pavlaku pa je dodati u šerpu sa povrćem i mesom, neprestano mešajući sadržaj. Pred sam kraj kuvanja, dodajte i pavlaku za kuvanje Moja kravica direktno u šerpu. Pustite da sve malo provri, a potom poslužite sa prstohvatom svežeg peršuna.

This browser does not support the video element.

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba? Izvor: Kurir televizija

Ukoliko ste željni prave kafanske čorbice, ne morate da idete u restoran - dovoljno je da istu spremite kod kuće po proverenom receptu.