RAMSTEK U SOSU OD LEŠNIKA: Kvalitetno meso i veoma hranljiv preliv su sve što vam je potrebno tokom zimskih dana
Ukoliko želite da vratite energiju telu tokom zimskih dana, spremite sebi jedno kvalitetno jelo koje će vam dati snagu za naredne dane
Autor:
Kvalitetan komad goveđeg mesa treba da se spremi sa punom pažnjom kako bi se istakao ukus, a sačuvali svi nutrijenti. Pred vama je jedan neobičan, a tako jednostavan recept za ramstek u sosu od lešnika. Egzotično, a opet dostupno i tako ukusno.
Potrebno je:
- 1 kvalitetan komad goveđeg mesa
- Pavlaka za kuvanje Moja kravica
- komadić putera
- so i biber
- 1 jabuka
- 20 grama lešnika
- 2 čena belog luka
- malo majčine dušice
- malo maslinovog ulja
- malo rukole
Priprema: Goveđe meso izbockajte viljuškom pa utrljajte so i biber. U zagrejan tiganj na malo putera stavite da se meso prži. U tiganj dodajte i struk majčine dušice i 2 čena belog luka i još malo maslaca. Kada se meso proprži dobro s jedne i s druge strane isecite ga na manje komade pa servirajte u tanjir na rukoli.
Za to vreme napravite sos od lešnika tako što ćete u tiganju na malo maslaca propržiti jednu sitno seckanu jabuku i seckane lešnike. Dodajte pavlaku za kuvanje pa nakon što se sve kratko zajedno krčkalo, preručite sos u posebnu činiju i poslužite uz ramstek. Uživajte!