Evo kako se spremaju najbolje palačinke sa Nutellom
Milioni ljudi širom sveta svakog 5. februara proslavljaju Svetski Nutella dan.
Objavljeno: 01.02.2023. 08:54h
10:57h
Autor:
Autor:
Ovaj Nutella praznik pokrenula je američka blogerka Sara Rosso, kada je samo jednim postom na društvenim mrežama 2007. pokrenula lavinu najrazličitijih postova hiljada pasioniranih zaljubljenika u Nutella brend. Od tada, inspirisani Nutella kremom, pravi obožavaoci ovaj dan najrađe proslavljaju uz svoje omiljene raznovrsne Nutella recepte.
Pozivamo vas da se pridružite proslavi ovog posebnog dana i podelite ljubav prema Nutelli sa vašim najmilijima uz ovaj ukusni Nutella recept:
Biskvitne Nutella palačinke s voćem i šlagom
Sastojci:
- 1 i 1/4 šolje brašna
- 4 jajeta
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje vode
- prstohvat soli
- maline, borovnice, jagode (kašika svakog bobičastog voća po porciji)
- 1 šolja slatke pavlake 36% mm
- Nutella® (15 g po 1 porciji) Za pripremu ovog ukusnog recepta, u kojem će svi uživati, potrebno je 15 g Nutelle® po osobi!
Priprema:
- Žumance, koje ste prethodno odvojili od belanaca, izmešajte s mlekom i vodom pa dodajte brašno i dobro promešajte sve. Posebno umutite čvrsti sneg od belanaca s prstohvatom soli. Polagano dodajte umućena belanca u smesu sa žumancima pa sve lagano promešajte.
- Pecite palačinke s obeju strana dok ne dobiju zlatnu boju.
- Umutite čvrsti šlag. Kako biste postigli čvrstoću, slatka pavlaka mora da bude dobro rashlađena.
- Namažite Nutellu® na svaku palačinku i presavijte je na četiri dela. Poređajte ih na tanjir, pospite voćem i na kraju dodajte šlag.
Srećan vam Svetski Nutella dan! Prijatno!
( Promo )