KRATER KOLAČ: Pravi se brzo i lako, a izgleda SVEČANO I ZAHTEVNO - savršeno kremast i sunđerast u isto vreme
Krater kolač je veoma jednostavan za pripremu, a odlično se uklapa u želje svih ukućana
Autor:
Subota je dan za pravljenje savršenih kolača, a krater kolač je upravo ono što vam treba. Skuvajte sebi domaću kafu, servirajte kolač i uživajte u slobodnom danu.
Za biskvit:
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 1 dl mleka
- 1 dl ulja
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanil šećera
- 2 kašike kakaoa
Za fil:
- 8 dl mleka
- 50 g šećera
- 2 pudinga od banane
Za preliv:
- 1 veća čaša kisele pavlake
- 6 kašika šećera u prahu
Priprema: Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati mleko, ulje, brašno sa praškom za pecivo i kakao. Na kraju ručno umešati sneg od belanaca. Izliti u podmazan i pobrašnjen pleh 30*20cm.
Staviti mleko sa šećerom da provri pa umešati puding. (Ako volite slađe dodajte još šećera kašiku ili dve). Ohladiti dobro. Kašičicon vaditi puding i stavljati na biskvit. Staviti da se peče na 180 stepeni 40 minuta.
Pomešati pavlaku i šećer pa premazati preko kolača i vratiti da se zapeče još 10ak minuta, piše Recepti.