Recepti sa Stilom
Lazanje s lisičarkama
Fil pripremite sledećim redom!
Objavljeno: 04.04.2013. 11:32h
04:34h
Izvor: Gordana Simić
Izvor: Gordana Simić
Izdinstajte pečurke. U većoj šerpi izdinstajte luk pa dodajte mleveno meso. Začinite mleveno meso sa začinom, biberom i solju po ukusu, pa ga dinstajte uz povremeno mešanje 10 minuta. Dodajte pečurke i origano i dinstajte sve zajedno, još par minuta. Sipajte paradajz sos i ostavite da se krčka još 10 minuta. Spremite bešamel sos. Podmažite pleh i ređajte lazanje, ovim redosledom: kore, bešamel, fil, kačkavalj, kore, bešamel, fil, kačkavalj, kore, bešamel i kačkavalj. Stavite u rernu na 250 stepeni i pecite oko 40 minuta. Kada lazanje izvadite iz rerne, ostavite da odstoje oko 20 minuta pokrivene krpom, isecite i poslužite. Savet Nikada nemojte da podgrevate jela s pečurkama da se ne bi stvorili toksini