Ukusan predlog za ručak
Pile punjeno šampinjonima
Pikantna piletina oduševiće sve gurmane
Objavljeno: 02.08.2014. 14:58h
11:20h
Autor:
Autor:
Priprema
1. Očišćeno pile dobro posolite spolja i iznutra.
2. Potopite hleb u mleko, dobro ga ocedite i stavite u posudu. Dodajte sitno seckanu slaninu, sitno iseckani crni i beli luk, peršunov list, jaje i listiće šampinjona, posolite i pobiberite. Smesu dobro promešajte i napunite pile, pa mu potom povežite nogice jačim koncem, da smesa ne bi iscurela.
3. Od ostatka smese napravite loptice i poređajte ih oko pileta u dublji pleh ili vatrostalnu tepsiju.
4. Pre pečenja namažite pile s malo putera, a tokom pečenja nalivajte ga više puta sokom od pečenja. Pecite oko sat i po na 200°C.
( stvarukusa.rs )