Ukusan predlog za ručak

Pile punjeno šampinjonima

Pikantna piletina oduševiće sve gurmane

Objavljeno: 02.08.2014. 14:58h 11:20h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema

1. Očišćeno pile dobro posolite spolja i iznutra.

2. Potopite hleb u mleko, dobro ga ocedite i stavite u posudu. Dodajte sitno seckanu slaninu, sitno iseckani crni i beli luk, peršunov list, jaje i listiće šampinjona, posolite i pobiberite. Smesu dobro promešajte i napunite pile, pa mu potom povežite nogice jačim koncem, da smesa ne bi iscurela.

3. Od ostatka smese napravite loptice i poređajte ih oko pileta u dublji pleh ili vatrostalnu tepsiju.

4. Pre pečenja namažite pile s malo putera, a tokom pečenja nalivajte ga više puta sokom od pečenja. Pecite oko sat i po na 200°C.