PROVEREN TRIK ZA OTPUŠAVANJE SUDOPERE: Za 20 minuta rešava problem i majstor vam ne treba - sve već imate u kuhinji

U nastavku teksta saznajte kako da na najlakši način otpušte sudoperu bez majstora i velikih izdataka

Objavljeno: 12.11.2022. 19:47h
Autor:
Kako najlakše otpušiti sudoperu?, Foto: Shutterstock

Najveća noćna mora domaćica je zapušena sudopera, koje su često bile manje ili više uspešne u pokušajima da reše ovaj veoma čest slučaj, naročito nakon pranja teško zamašćenih sudova.

Čišćenje i otpušavanje odvoda nije lak posao, a ponekad smo primorani i da potražimo stručnu pomoć, što nije nimalo jeftino, ili da kupimo hemijska sredstva koja otapaju odvode. Ipak, zbog svoje jačine oni vrlo lako mogu oštetiti sanitarne površine i odvodne cevi, posebno one starijeg datuma.

Sve što vam je potrebno da otpušite sudoperu već imate kod kuće foto: Shutterstock

Međutim, jedna mama ponudila je, kako tvrdi, veoma efikasno rešenje kako da vaša sudopera bude kao nova i ponovo poteče voda kroz začepljeni odvod.

Karolina Mekauli redovno oduševljava svoje pratioce na društvenim mrežama savetima i trikovima za domaćinstvo koje deli, pa je i njeno rešenje za začepljeni odvod od samo 10 minuta i uz korišćenje sastojaka koje svi imao u kuhinji naišlo na odobravanje hiljade ljudi.

Kako je pokazala u snimku, najpre je potrebno da u odvod sudopere sipate kašičicu deterdženta za pranje sudova, pola šolje sode bikarbone i dve šolje sirćeta. Iz odvoda će krenuti pena, a preko njega stavite krpu i ostavite da deluje 10 minuta. Zatim u odvod sipajte ključalu vodu i to je to. Njen skoro pa besplatan trik je rešio problem koji muči mnoge, a u komentarima je dobila brojne pohvale za svoj savet.