Ukusno, a zdravo

Vekna sa bananama bez šećera, glutena i mleka (VIDEO)

Uživajte u slasnom testu bez osećaja krivice

Objavljeno: 25.07.2014. 18:53h 17:42h
Foto: Thinkstock

1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. U vangli pomešajte prašak za pecivo, koksovo i bademovo brašno.

2. Banane oljuštite i izgnječite viljuškom, pa dodajte jaja i maslinovo ulje i dobro sjedinite. Pomešajte smesu sa bananama sa izmešanim suvim sastojcima, dodajte seckane orahe i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

3. Pleh podmažite maslinovim uljem i obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i pecite 50 minuta, odnosno dok ne dobije braon boju.

Napomena: Što su banane zrelije, hleb će biti slađi!

http://www.youtube.com/watch?v=gOxpO9j2pmc#t=53