PREVRNUTI KOLAČ SA JABUKAMA ZA ČIJU PRIPREMU TREBA 10 MINUTA: Mekan, mirisan i sigurno uspeva iz prve
Mekan i preukusan kolač sa jabukama lako se pravi, a sigurno nećete moći da se zaustavite samo na jednom parčetu
Autor:
Jednostavan kolač sa jabuka koji možete da napravite bez previše muke, a savršeno je ukusan. Uspeće i onima koji nemaju previše iskustva u kuhinji, a sigurno će svi tražiti parče više.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 75 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 150 g brašna
- 100 g rastopljenog putera
- 3 jabuke
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U činiji umutite jaja sa šećerom i vanilinim šećerom. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom pa postepeno dodajte u jaja. Mutite sve vreme. Zatim dodajte rastopljen puter pa i to umešajte. Jabuke oljuštite i isecite na kockice. Kalup podmažite pa stavite jabuke (po želji ih pospite šećerom ili cimetom. Testo sipajte preko jabuka, poravnajte. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180° C 30-45 minuta (vreme pečenja može varirati, napravite test čačkalicom pre nego što izvadite kolač iz rerne). Gotov kolač pospite šećerom u prahu.