Recepti sa Stilom
Tikvice s piletinom
Propržite crni luk na ulju, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite po dužini i izdubite da se dobije oblik čamca
Objavljeno: 03.04.2013. 13:15h
22:22h
Izvor: Gordana Simić
Izvor: Gordana Simić
Meso tikvica koje ste izvadili iz sredine iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso posebno skuvajte, iscekajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte začin, alevu papriku i biber. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratite u rernu da se još malo zapeku.
Savet Povrće će se najbolje oprati ukoliko u vodu stavite kašičicu sode bikarbone