Recepti sa Stilom

Tikvice s piletinom

Propržite crni luk na ulju, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite po dužini i izdubite da se dobije oblik čamca

Objavljeno: 03.04.2013. 13:15h 22:22h
Tikvice s piletinom, Foto: Shutterstock

Meso tikvica koje ste izvadili iz sredine iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso posebno skuvajte, iscekajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte začin, alevu papriku i biber. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja prelijte kečapom. Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratite u rernu da se još malo zapeku.

Savet Povrće će se najbolje oprati ukoliko u vodu stavite kašičicu sode bikarbone