OBAVEZNO JE UVRSTITE U JELOVNIK
ZABORAVLJENO PORVRĆE ČIJE BENEFITE MNOGI ZANEMARUJU: Biljka koja već danas treba da postane do vaše ishrane
Sve korisna svojstva bamija nateraće vas da se ova biljka vrlo često nađe u nekom jelu.
Autor:
Bamija je jedna od najstarijih namirnica, a prema nekim podacima u ishrani su je upotrebljavali i pre 3500 godina, posebno Egipćani su je obožavali.
Ova biljka je na prvom mestu bogata vitaminom C, vitaminom K i folatima. Pored toga sadrži zavidnu količinu vlakana od velike važnosti za dobru probavu i stabilizaciju šećera. Zbog toga što je veoma bogata mineralima i vitaminima vrlo je bitan unos ovog povrća za opšte zdravlje organizma.
Sigurni smo da će postati nezaobilazan deo vaše trpeze, kada budete videli kakve sve blagodite donosi organizmu.
Zdravija koža
Bamija je puna vitamina C i pomaže koži da ostane zdrava i elastična. Ovaj vitamin se rastvara u našim tkivima i pomažu koži da zadrže kolagen, kao i da se brzo oporavlja posle povrede.
Maska za lice od bamije: Uzmite 3-4 bamije, skuvajte ih i ohladite, zaztim zgnječite u pire i stavite na lice pet minuta. Koža će vam biti glatka i obnovljena.
Poboljšava imunitet
Pored vitamina C, bamija sadrži i magnezijum, kalcijum, gvožđe koji pomažu da se organizam izbori sa virusima i prehladama. Visok stepen vitamina C u bamiji bori se sa prehladama i podiže imunitet celog organizma.