Korisni saveti
Kada kuvati sa svežim, a kada sa sušenim začinima: Iskoristite ih na najbolji način
Sveži začini uvek treba da imaju prednost. Bosiljak, peršun, luk, vlašac i mirođiju nikad ne treba da koristite sušene, ali sušena majčina dušica, lovor i žalfija ne gube toliko na kvalitetu
Autor:
Bosiljak, peršun, luk, vlašac i mirođiju je lako i jeftinije da uzgajate kod kuće, a ako se dodaju jelima u svežem obliku, daju neuporedivo bolju aromu od kupovnih ili sušenih začina.
Sušeni začini koriste se na početku kuvanja, a sveži se dodaju na kraju, navode stručnjaci, i dodaju da ne treba da zaboravite ni aromatične semenke koje jelima daju finu aromu.
Koji su najmoderniji začini za kuvaricu 21. veka saznajte OVDE.
Seme anisa je odličan suvi začin, a ispušta sve arome kada se lagano ugreje ili proprži. Celer je podcenjen začin, a višestruko iskoristiv. Može da se suši, da se upotrebljava za pripremu domaćih začinskih mešavina i da se dodaje umacima i mesnim jelima.
Sveži začini uvek treba da imaju prednost. Bosiljak, peršun, luk, vlašac i mirođiju nikad ne treba da koristite sušene, ali sušena majčina dušica, lovor i žalfija ne gube toliko na kvalitetu.
Kako da uzgajate začine u kuhinji pročitajte OVDE.
Mirisni lovor
U jelima od ribe i mesa nema smisla da koristite suvi lovor ako je sveži u sezoni, tvrde kuvari.
Na novi način
Sveži bosiljak s kurkumom i rendanim limunom iskoristite za aromatizovanje maslaca koji odlično ide uz ribu i meso.
A OVDE saznajte kako da koristite začine kao lek.