STARINSKI KOLAČ SA ČOKOLADOM I DŽEMOM: Neverovatno suđerast, svež i kremast - omiljena poslastica naših baka
Ovaj kolač se sprema izuzetno brzo. Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke, izlijete, a nakon što ga ispečete, premažite ga kremastim filom
Objavljeno: 02.08.2022. 14:25h
Autor:
Autor:
Iako je ovo jedan od onih kolača koji se peku u rerni, on se izuzetno lako sprema i ne zahteva neko veliko kulinarsko umeće.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 10 g vanilin šećera
- 100 g istopljene čokolade
- 100 ml ulja
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- rendana korica limuna
- 5 kašika džema (po izboru)
Za premaz:
- 4 kašike džem
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
- 2 kašike mleka
Priprema: Umutite jaja sa šećerom i vanilom. Dodajte džem, ulje, čokoladu, brašno, prašak za pecivo i koricu limuna. Sjedinite i sipajte u pleh. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. Ostavite da se malo prohladi, oko 10 minuta, pa premažite sa džemom, a zatim prelijte čokoladom koju ste istopili sa uljem i mlekom.
( Stil )