Ukusno
RUČAK ZA DANAS: Najbolji recept za pohovani patlidžan - mekan, a ne upija višak masnoće uopšte
Ovo je jedini ispravan način pohovana patlidžana
Objavljeno: 01.08.2022. 12:39h
Autor:
Autor:
Nema kremastijeg povrća od patlidžana. Ali pošto je tako sunđeraste strukture on zna da upije i previše masnoće tokom pohovanja. Danas vam donosimo trik koji će vam pomoći da izbegnete da patlidžan upija masnoću.
Potrebno je:
- Patlidžan
- 2 jaja
- malo prezli
- malo brašna
- so i biber
Priprema: Patlidžan operite, očistite od kore i peteljke pa isecite na kolutove. Svaki kolut stavite na papirni ubrus i ostavite da se malo ocedi (opusti). Nakon 10 minuta patlidžan poslolite, a zatim ga uvaljajte u brašno, pa jaja, pa prezle. Pržite na vrelom ulju dok ne porumeni s jedne, a zatim i s druge strane.
Uživajte!
( Stil )