Recept
RUČAK ZA DANAS: Ako u pohovane tikvice dodate OVAJ tajni sastojak - postaće to neodoljivo jelo!
Tikvice su tako zahvalno povrće! Od njih možete da spremate musaku, mafine, krem čorbice, ali najbolje su pohovane
Objavljeno: 24.06.2022. 08:30h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 2 tikvice
- 100 g tvrdog sira
- 3 jajeta
- 1 kašičica mirođije
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 1/3 kašičice bibera
- 1/2 kašičice bosiljka
- soli po ukusu
- 100 g prezli
- 1 kašika brašna
Priprema: Tikvice isecite po dužini, a zatim posolite i ostavite da stoje 15 minuta. U jaja dodajte začine, pa umutite i dodajte rendani sir. Prezle pomešajte sa brašnom, pa tikvice uvaljajte u prezle, a zatim u smesu sa jajima. Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se lepo ocede.
( Stil )