OSNOVNE STVARI ZA NEGU KOJE SVAKA ŽENA MORA DA ZNA: Kako da Vaše telo zablista tokom leta

Leto je već stiglo, a Vi još uvek niste spremni? Ne brinite!

Objavljeno: 13.06.2022. 10:43h
Autor:
Foto: Shutterstock

Donosimo Vam najjednostavnije savete uz koje ćete da zablistate.

Tokom leta, do izražaja najviše dolazi naša koža. Sunce i visoke temperature znatno isušuju kožu, te nam se čini kao da nismo dovoljno negovani.

Donosimo Vam par saveta za negovanu kožu i telo.

foto: Profimedia

1. PILING

Ono što će ukloniti mrtve ćelije sa kože i učiniti da naša koža zablista, jeste upravo piling. Nakon pilinga, koža je glatka i spremna za dalju negu. Vodite računa o tome da piling za lice bude blaži od pilinga za telo i stopala. Potpuno je svejedno da li ćete koristiti industrijski piling ili onaj koji ste napravili u kućnim uslovima. Piling možete napraviti tako što ćete pomešati šećer, maslinovo ulje i med. Umesto šećera možete koristiti i palentu, kao i kafu.

2. HIDRATACIJA

Najvažnija stvar da bi naša koža, kosa i nokti izgledali blistavo jeste upravo hidratacija. Tokom letnjih meseci potrebno je znatno povećati unos tečnosti. Neka Vam voda bude na prvom mestu. U obzir dolaze i razni čajevi. Ukoliko ne možete da pijete čistu vodu, možete je obogatiti limunom, đumbirom, krastavcem, kao i mentom. Na taj način možete ubrzati sagorevanje masti. Kožu je potrebno dodatno hidrirati losionima za telo, koji mogu biti obogaćeni pantenolom i hijaluronom.

foto: Shutterstock

3. UNOS VITAMINA

Unos vitamina je jako bitan za naš imunitet, kao i za izged našeg tela. Odličan izvor vitamina jesu voće i povrće. Trudite se da Vaša ishrana bude bazirana upravo na ovakvim vrstama namirnica. U savetu sa Vašim lekarom možete koristiti i dodatnu suplementaciju koja će Vam pomoći da Vaš organizam održite u ravnoteži.

3. OBRATITE PAŽNJU NA SUNCE

Vodite računa da prilikom izlaganja suncu nanosite kremu sa uv zaštitnim faktorom i na taj način zaštitite Vašu kožu od raznih opasnosti.

foto: Profimedia

4. FIZIČKA AKTIVNOST

Bilo bi idealno kada biste u Vašu dnevnu rutinu uveli neki vid treninga. Ukoliko niste tip koji voli vežbanje u fitnes centrima, uvedite lagani kućni trening, koji će znatno uticati na Vaš izgled, kao i na zdravlje. Trudite se da što više šetate.