FOTO

U JAVNOSTI JE BIO TATA ZA PRIMER, DOK SE NA ODMORIMA OBLAČIO KAO ŽENA: Deca ga "uhvatila" obučenog u minić! Skandal!

Kako je Brus postao Kejtlin Džener i kako danas izgleda njen život?

Objavljeno: 29.05.2022. 11:56h
Autor:
Foto: Profimedia

Rođena kao Brus Džener, na svoj 72. rođendan može da se pohvali brojnim uspesima, ali i da ponese titulu jedne od najkontroverznijih ličnosti na javnoj sceni.

Od rane mladosti je bilo jasno da ima talenat za sport, koji se ispoljio na fudbalskom terenu, a posle povrede kolena, i na desetoboju. Posle intenzivnog treninga, došla je zlatna medalja na Olimpijskim igrama, postavljanje svetskih rekorda, kao i titula „američkog heroja“, piše Wanted.mondo.rs

foto: Profimedia

Pobeda na Olimpijskim igrama je bila važna jer se dogodila 1972. godine, kada je Hladni rat još uvek trajao, a Rusi su odnosili pobede u disciplinama u kojima su nekada Amerikanci prednjačili – košarka, trka na 100 metara i desetoboj.

- Džener ima simpatije celog američkog naroda. On i njegova supruga Kristi su tako visoko na pijadestalu američkog heroizma, da bi bio potreban kran da ih spusti odatle, pisao je tada Njujork Tajms.

foto: Profimedia

Takav uspeh je olakšao proboj na javnoj sceni, sa brojnim pojavljivanjima na televiziji, uključujući filmove, pisanje, a kasnije i rijaliti emisiju.

U privatnom životu je takođe bilo raznih peripetija, uključujući tri razvoda i šestoro dece. Najviše pažnje je privukao brak sa Kris Džener i njihov rijaliti „U korak sa Kardašijanovima“ koji je pratio njihov život i različite dogodovštine kroz koje su prolazili.

Intervju sa Dajanom Sojer u aprilu 2015. godine šokirao je svet kada se Kejtlin prvi put deklarisala kao transvestit i priznala da se borila sa svojim identitetom još od rane mladosti.

Navodno je Kejtlin uzimala hormonsku terapiju i oblačila se kao žena, ali je prestala kada je njena veza sa Kris postala ozbiljna početkom 90-ih godina. Prema njenim rečima, Kris je znala za problem i dozvoljavala joj je da radi šta želi na putovanjima, kada je sama, ali ne i kada su zajedno. I ostale članice porodice Kardašijan su pre nekoliko godina izjavile kako su u više navrata videle Brusa kako je krišom oblačio žensku garderobu.

"Zovite me Kejtlin"

Posle transformacije i promene imena iz Brus u Kejtlin, dobila je i svoju rijaliti emisiju, gde je pokušavala da pomogne transseksualnim osobama u borbi za njihova prava. Zbog toga je dobila veliku podršku javnosti, kao i nagradu „Žena godine“, a usledile su i brojne druge pohvale, kao i kritike.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Kompletnu operaciju pola izvršila je 2017. godine kada je i službeno postala Kajtlin Džener. Danas privlači pažnju ženstvenim kombinacijama, a u javnosti se uglavnom pojavljuje s ćerkama koje su je podržale u promeni pola, a pažnju pleni i ljubavnim životom.

Strani mediji su dugo pisali o Kejtlinoj vezi s 47 godina mlađom transrodnom manekenkom Sofijom Hačkins od koje se ne odvaja, ali one tvrde da je njihov odnos isključivo prijateljski i poslovni.

Njena transformacija prikazana je u dokumentarnoj seriji "Ja sam Kejt", koja je imala dve sezone i na njoj je zaradila oko 3,2 miliona dolara.

Napisala je i knjigu "Tajne mog života" u kojoj je opisala operaciju promene pola, a danas se vrednost njene imovine procenjuje na 100 miliona dolara.

Danas, kada su Kardašijanke opet u centru pažnje, uviđamo da Kejtlin i nije u najboljim odnosima sa porodicom. Naime, Kortni Kardašijan se prošlog vikenda udala, ali na svoje italijansko venčanje nije pozvala Kejtlin.

Kejtlin je to jedva dočekala pa se oglasila u medijima navodeći kako je šokirana. Pet minuta slave je ipak pet minuta slave!