probajte
VENČIĆI OD PREUKUSNOG TESTA KAO GLAVNA DEKORACIJA ZA USKRS: Ovo svaka domaćica mora da napravi! (VIDEO)
Vaskrs nam se približava, pa smo odlučili da ne samo što uveliko smišljamo koju ćemo tehniku za farbanje jaja odabrati, već i šta ćemo mesiti.
Autor:
Iako većina domaćica ima plan šta će pripremati za Uskršnji ručak, nismo mogli da odolimo da Vam ne pokažemo ovaj preslatki način za izlaganje jaja. Ali nemojte misliti da ovako napravljen hleb služi samo za dekoraciju.
Ovo savršeno pecivo će nestati sa stola brzinom svetlosti, to vam garantujemo.
Sastojci:
- 20 gr svežeg kvasca
- 60 gr margarina
- 250 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 600 – 700 gr brašna
- 1 jaje
Priprema: Pomešati toplo mleko i toplu vodu, pa izmrviti kvasac i dodati šećer. Izmešati sve pa dodavati brašno uz stalno mešanje kašikom. Otopiti maslac, pa dodati, a zatim dodati i so.
Dodati još brašna i mešati. Postepeno dodavati brašno i mešati kašikom sve dok ne postane jako gusto. Tada dodati još malo brašna i umesiti meko i glatko testo. Ostaviti da odstoji oko 1 sat.
Nakon tog vremena podeliti testo na 6 jednakih delova, svaki bude oko 150 gr. Poslagati na pleh venčiće, premazati jajetom a u sredinu možete staviti zgužvanu aluminijumsku foliju koja će vam menjati jaje. Peći na 200 stepeni oko 15 – 20 minuta zavisno od rerne.
Čim se venčići ispeku povaditi dok je još vruće alu foliju, pa ohladiti. Kada se ohlade, staviti jaje u sredinu.