jedna od najlepših žena sveta

MONIKA BELUČI: Ako ste samo lepi, nećete raditi više od 5 minuta!

Studirala je pravo, onda je postala manekenka, potom je otkrila svet filma i glumila u svemu za što joj se pružila prilika - od umetničkih filmova do blokbastera.A onda je italijanska glumica i jedna od najlepših žena sveta Monika Belluči prihvatila ulogu života - operske dive Marije Kalas.

Objavljeno: 03.03.2022. 09:04h
Autor:
Foto: Profimedia

Pune četiri decenije javnost se pita koja je tajna lepote Monike Beluči.

Italijanska glumica, koja nosi titulu i najstarije Bondove devojke, san je mnogih muškaraca, a jedan novinar je još 2004. nazvao italijanskim savršenstvom.

Na pitanje novinara Guardiana, za koji je dala veliki intervju, kako danas gleda na to, jednostavno je odgovorila:

‘Smešno mi je. To je samo fantazija koja traje bez razloga i niko ne veruje u nju. Ni ja ne verujem u to. Ni ne čitam takve stvari, dosadne su mi.’

A povod za Monikin intervju krije se u njenoj novoj ulozi, onoj koja bi se definitivno mogla nazvati ulogom života. Naime, Belluči je pristala na poziv autora Toma Volfa da na sceni čita pisma i delove memoara Marije Kalas.

Upravo nje, ali i Anite Ekberg, dotakla se u intervjuu, rekavši da njih dve imaju mnogo više zajedničkog nego što ljudi misle:

foto: Profimedia

‘Obe su bile žene koje su želele da budu samostalne u vremenima u kojima to nije bilo lako. Bile su samostalne jedino u svom poslu, ali zarobljenice svog srca.’

Iako je ostvarila zavidnu karijeru u Holivudu, nastavila je da živi u Evropi jer joj to puno više odgovara.

Biti VIP osoba u Americi i u Evropi velika je razlika. U Evropi, pa čak i u Londonu, glumci žive normalnim životom. Sama odvodim decu u školu, sama kupujem namirnice koje su mi potrebne u supermarkeru.

O njenoj lepoti zaista bi se mogli napisati romani, a ništa dalje nije ni njena starija ćerka, 17-godišnja Deva, kojom je modni svet odavno opčinjen.

Moniku su primetili kada je imala 14 godina, ali glumica je ipak odlučila da sačeka, smatrajući da je premlada, i nije pogrešila.

‘Danas je mladim ljudima puno lakše, nema tog takmičarskog duha kao u prošlosti i puno su odgovorniji. I ta dva sveta - modni i glumački - puno su bliži, nekada nisu išli ruku pod ruku. Danas je drugačije’, rekla je Beluči, pa dodala:

Počela sam jako mlada, ali nisam napustila školu. A onda sam se preselila na film. Imala sam 25 i bila sam nezavisna. Ušla sam u filmski svet dobro zaštićena. Danas se sve vrti oko izgleda, ali posao se ne temelji na lepoti. Ako ste samo lepi, nećete raditi više od pet minuta.’