SAVRŠENI RUČAK
NAJBOLJI ČORBASTI PASULJ PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Provereni ručak, sigurno ćete tražiti repetu! (RECEPT)
Recept za čorbast pasulj koji ćete često praviti ove zime.
Objavljeno: 20.01.2022. 12:06h
Autor:
Autor:
Nezaobilazan na trpezi u zimskim mesecima, pasulj je jedno od omiljenih jela mnogih generacija. Priprema se jednostavno, i nema osobe koja ne ume da ga pripremi. Ovo je proveren, porodični recept.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 400 - 500 g pasulja
- so, biber i mlevena paprika
- suva rebarca i malo suve slanine
- 1 kašika masti
- 1 kašika brašna
Priprema:
- Na masti izdinstajte pola glavice crnog luka, kao i beli luk, i šargarepu.
- Dodajte pasulj koji je preko noći bio potopljen u vodu.
- Zatim dodajte slaninicu isečenu na kockice (količina po želji) i suva rebarca.
- Dodajte začine.
- U lonac nalijte vodu i ostavite da se lagano krčka oko sat i po (dok se zrna pasulja ne skuvaju).
- Pred kraj napravite zapršku tako što ćete propržiti polovinu crnog luka koja vam je ostala, malo mlevena paprike i kašiku brašna.
- Sipajte upasulj, krčkajte još par minuta.
( Stil/stvarukusa.rs )