POSLASTICA IZ SNOVA
BRZINSKI KOLAČ SA KOKOSOM I VIŠNJAMA: Neverovatno mekan i sočan, osvaja ukusom! (RECEPT)
Lagani kolač koji se brzo pripremi a još brže pojede. Ako ste ljubitelj kokosa obavezno ga pripremite.
Objavljeno: 24.12.2021. 21:43h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 50 gr kokosa
- 100 ml mleka
Kora:
- 4 kom belanca
- 4 kašike šećera
- 8 kašika kokosa
- 2 kašike bezglutenskog brašna
Priprema:
- 50 gr kokosa preliti sa 100 ml mleka i ostavite sa strane dok pripremite ostalo.
- Za koru umutite bulenaca u sneg, te dodajte preostale sastojke.
- Pecite na 180 Celzijusa oko 15-ak minuta.
- Za fil 1 višnje, šećer,vodu staviti u šerpu da prokuva i kuvajte oko 2-3 minuta.
- Dodajte umućen puding i kuvajte još oko 3-4 minuta uz neprestano mešanje.
- Vreo fil nanesite na hladnu koru i ostavite da se hladi.
- Za fil 2 mleko stavite da prokuva.
- Žumance sa šećerom dobro umutite i dodajte u to puding.
- Sve fino umutite i sipajte u provrelo mleko.
- Skuvajte kremu i potpuno ohladite.
- Ohlađen fil umutite mikserom,dodajte onaj kokos na početku recepta i sve fino sedinite.
- Pavlaku umutite u šlag i pola smese dodajte u žuti fil, a pola preko žutog fila.
- Znači preko ohlađenog fila s višnjama ide žuti fil,pa preostali šlag.
- Pospite kokosom.
( Stil/coolinarika.com )