Saosećanje ne zna za godine

Maleni dečak nepoznatom prijatelju: Žao mi je što si napustio kuću, šaljem ti svoju igračku! (FOTO)

Mališan po imenu Dominik iz Samobora došao jena ideju da napiše pismo i pokloni svoju igračku nepoznatom drugaru koji je zbog poplava morao da napusti svoju kuću

Objavljeno: 20.05.2014. 15:38h 13:04h
Autor:

Čini se da ne postoje reči kojma bi se moglo tačno opisati kako se osećaju ljudi koji su se našli na meti poplavnog talasa, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Mnogo je dece koja su u naručju svojih roditelja i spasilačkih ekipa u sred noći napuštala svoje poplavljenje i potpuno uništene domove.

Svojim radoznalim i uplašenim očima posmatrali su svoje mame kako plaču, zabrinuto traže zaklon i beže iz kuće sa tek ponekom najophodnijom stvari. A igračke, a kamioni, lutke, kockice?

Tako je jedan mališan po imenu Dominik iz Samobora došao na ideju da napiše pismo i pokloni svoju igračku nepoznatom drugaru koji je morao da napusti svoju kuću.

Fotografija pisma obišla je društvene mreže Fejsbuk i Tviter i mnoge dirnula pravo u srce.

"Dragi nepoznati prijatelju, ja se zovem Dominik. Imam 8 godina i živim u Samoboru. Žao mi je što si morao napustiti svoju kuću, pa ti šaljem svoju igračku i mali dar. Možda se jednog dana upoznam. Dominik", glasi poruka mališana.

Iako mala, čini se da deca i te kako osećaju šta se oko njih dešava, znaju šta znači izgubiti dom, kućnog ljubimca, pa i igračku.

Ovaj lep gest malog Dominika zasigurno je vratio osmeh mališanu kojem je upućen, a i mnogima vratio veru u ljubav, saosćanje i humanost.

OVDE poledajte kako se jedno evakuisano dete zahvalilo spasiocu.