Za ručak

Mladi krompiri sa parmezanom

Aromatični, ukusni i zdravi mladi krompirići

Objavljeno: 20.05.2014. 14:27h 09:40h
Autor:
Foto: Shutterstock

Priprema 1. Krompiriće oljuštite i dobro operite. Krupnije krompire isecite tako da svi zalogaji budu podjednake veličine.

2. Krompiriće ubacite u posudu, u koju ćete staviti i parmezan, biljni začin, izgnječen beli luk i ulje. Sve dobro promešajte.

3. Ostavite začinjene krompiriće da odstoje na hladnom oko pola sata.

4. Rernu prethodno zagrejte na 250 stepeni. Potom u plitku posudu za pečenje stavite papir za pečenje i sipajte krompiriće.

5. Kada se rerna zagreje, stavite krompire da se peku i smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite krompire dok ne porumene i postanu meki, oko 30 minuta.