Neverovatan ukus
PEČENE PAPRIKE U PAVLACI: Brz i sočan letnji obrok! (RECEPT)
Uživaćete u svakom zalogaju
Autor:
Sastojci:
6 babura paprika 50 ml ulja so i biber 3 – 4 čena belog luka 2 dl kisele pavlake
Priprema: Paprike oprati, pa na 5 – 6 mesta izbušiti viljuškom. Ne bocnete onako malo vrhom, nego ih skroz probijete, tako neće prskati iz tiganja.
U tiganj sipate ulje, uključite na srednju vatru i poslažete paprike. Poklopite i ostavite desetak minuta, dok se ulje zagreje i ispeče jedna strana. Otklopite, okrenete papriku i pečete sa svih strana.
Kada je paprika pečena sklonite sa vatre, uhvatite svaku za peteljku i rasečete je od sredine ka dole kako bi izašao sok u tiganj ili u neku drugu posudu koju izaberete.
Posebno pomešate pavlaku, beli luk i so, pa kašikom stavljate po paprici.
Posle 5 minuta okećete paprike kako bi se pavlaka pomešala sa onim sokom što su paprike ispustile. Prijatno!