probajte

NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PIRINAČ NA SVETU: Ovaj trik smo pozajmili iz Azije, nema mu ravnog! (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Gaji se na Tajlandu, Kambodži,Vijetnamu, zastupljen je u kuhinjama poput indijske, dosta se koristi u bliskoistočnoj kuhini.

Da bi pirinač bio savršeno skuvan potreban nam je tačan odnos vode i pirinča, kao i sama dužina kuvanja. Preporuka je da na jednu šolju pirinča treba dodati jednu i po šolju vode. Kako bi dobili ovu lepu žutu boju pirinča kao dodatak koristimo tumerik ili kurkumu.

Ovako pripremljen pirinač može da nam posluži kao dodatak nekom mesu ili ribi, ali može da bude obrok za sebe.

Za ovaj recept nam je potreban jasmin pirinač. Jasmin pirinač spada u kategoriju finog pirinča, kažu da je mirisni pirinač ime dobio po cvetu jasmina pošto prilikom jela nedoljivo podseća na miris cveta jasmina, ali i po boji zrna.