Kad vam nije do kuvanja
RUČAK NA BRZINU: Špagete u sosu bez jaja i mesa! (RECEPT)
Zbog jednostavnosti pripreme, ovaj sos je idealan za početnike u kuhinji, jer uspeva svima.
Autor:
Ukoliko nemate vremena za spremanje komplikovanog sosa za testeninu, predlažemo vam obaj jednostavan beli sos, za koji vam neće trebati ni puno sastojaka.
Sastojci:
kockica maslaca 500 ml neutralne pavlake sitno usitnjen čen belog luka 50 gr rendanog parmezana 200 grama šampinjona špagete začini po želji: so, biber, peršun
Priprema:
Za početak staviti špagete da se kuvaju na uobičajen način.
U tiganju na kockici maslaca propržiti šampinjone iseckane na listiće dok ne puste vodu. Potom smanjiti temperaturu i sačekati da voda ispari.
U drugu šerpu sipati neutralnu pavlaku, dodati beli luk i začine, i parmezan. Ostaviti da vri par minuta, pa skloniti sa šporeta.
U sos dosati skuvane špagete i šampinjone, pa sve lepo promešati.