Brz doručak ili večera
RAZLJEVUŠA OD TIKVICA, ŠUNKE I SIRA: Samo sastavite sastojke i ispečete! (RECEPT)
Savršen spoj ukusa
Autor:
Sastojci:
500 – 600 g tikvica 5 celih jaja 200 ml jogurta 7 – 8 kašika ulja 1 kašičica soli 250 g brašna 5 g praška za pecivo 150 g šunke, šunkarice i sličnoga 150 g sira trapista Priprema: Tikvice izrendati na krupno rende i posoliti sa pola kašičice soli. Promešati i ostaviti da odstoji. Iseckati šunku i izrendati sir.
Uključiti rernu na 200 stepeni. Umutiti jaja sa olju. Dodati jogurt i ulje i opet umutiti. Dodati zatim brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti. Ocediti tikvice, dodati šunku i sir i sve izmešati.
Istresti u podmazan pleh 33 x 23 ili sličnih dimenzija i staviti da se peče između 50 i 60 minuta zavisno od rerne i toga koliko volite da je korica pečena. Pečenu pitu sa tikvicama izvaditi iz rerne, prohladiti pa poslužiti.
Prijatno.