SAVRŠENE, A BRZO SE SPREMAJU
DOMAĆE BUHTLE, NIKAD MEKŠE TESTO, A PROVERENO USPEVA: Slatki zalogaji bez trunke šećera! (RECEPT)
Domaće kiflice uvek su popularne u srpskoj kuhinji, bilo da ih pravite slane ili slatke, svi ih obožavaju. Napravite sličnu varijantu - buhtlice sa punjenjem po želji, biće odličan doručak uz šolju mleka
Objavljeno: 10.07.2021. 14:02h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 550 gr brašna
- 250 gr margarina
- 1 kisela pavlaka
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
- punjenje po izboru: džem, krem..
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Pomešajte sve sastojke u dubljoj vangli i zamesite testo.
- Pokrijte krpom i stavite u frižider da se malo stegne - oko 20 minuta.
- Zatim razvucite testo, isecite ga na pravougaonike iste veličine i na svaki stavite kašičicu punjenja po želji.
- Urolajte i poređajte u prethodno namašćen pleh.
- Zagrejte rernu na 180 stepeni, a za to vreme ostavite buhtle da odstoje u plehu i još malo nadođu.
- Pecite ih oko 15 minuta, treba da ostanu bele. Kada se ispeku uvaljajte ih u prah šećer.
( Stil/stvarukusa.rs )