DOmaće je najbolje
JELO LETA: Čušpajz od tikvica je najbolji sezonski ručak! (RECEPT)
Ništa kao kvalitetno toplo jelo na kašiku
Autor:
Sastojci:
1 veća tikvica 2 šargarepe 2 krompira 1 veća glavica crnog luka 1 kašika suvog začina 50 ml ulja ( u postu na vodi izuzmite ulje ) 1/2 kašike sitne, mlevene paprike 1 kašika brašna
Priprema: Iseckati sitno crni luk pa ga na ulju i sa malo vode prodinstati Dodati iseckanu šargarepu i krompir, naliti vode da ogrezne, dodati suvi zalin i ostaviti da se kuva Kada bude na pola kuvano dodati očišćenu i iseckanu tikvicu na kockice.
Naliti još vode, da sve bude preliveno, dodati papriku i ostaviti da se kuva dok sve ne bude kuvano Kad sve bude skuvano, dodati vode, da opet sve bude fino u tom soku od kuvanja, pa razmutiti kašiku brašna sa malo vode i zaliti. Ostaviti još 5 minuta da lagano kuva pa skloniti sa vatre.
Po želji začiniti mirođijom i peršunovim listom. Uživajte!