Male tajne iskusnih domaćica
5 načina da neutrališete mirise nakon pripreme hrane: Održavajte protok vazduha, prokuvajte začine
Zatvorite vrata ostalih prostorija dok pripremate hranu, a nakon kuvanja, odmah počistite i operite kuhinju. Pomoći će i ako šipku cimeta, karanfilić ili koru citrusa stavite u posudu sa vodom i ostavite da prostruji na blagoj vatri
Autor:
Miris hrane zaista može da otvori apetit, ali ponekad, ako potraje, može da predstavlja problem. Evo nekoliko načina da neutrališete miris hrane, prenosi Stvarukusa.rs.
1. Zatvorite vrata ostalih prostorija dok pripremate hranu
Tkanina odmah upija masnoću i mirise, pa je zato najbolje da zatvorite vrata spavaće sobe, predsoblja i dnevne sobe dok pripremate specijalitete. Na taj način ćete sprečiti da nameštaj ili odeća upiju mirise.
OVDE saznajte koje su najčešće greške u kuhinji i kako da ih izbegnete.
2. Uključite aspirator ili održavajte protok vazduha u kuhinji
Najbolji način da sprečite zadržavanje mirisa je da vam kroz kuhinju stalno cirkuliše vazduh. Ne zaboravite da češće menjate filtere na apsoratoru, a dok kuvate možete držati prozor otvorenim.
3. Odmah počistite i operite kuhinju
Kada završite s pripremom hrane, operite posuđe koje ste koristili, ali i radnu površinu i šporet.
Kako da očistite rernu bez upotrebe hemikalija pomoću prirodnog sredstva pročitajte OVDE.
4. Prokuvajte omiljene začine
Stavite šipku cimeta, karanfilić ili koru citrusa u posudu sa vodom i stavite da prostruji na blagoj vatri. Ovi prijatni mirisi će neutralisati zaostale mirise hrane.
5. Ostavite posudu sa sirćetom, sodom bikarbonom ili mlevenom kafom preko noći
Kako bi se neutralisali mirisi hrane koju ste pripremali, na radnu površinu stavite posudu sa sirćetom, sodom bikarbonom ili mlevenom kafom i ostavite je preko noći. Do jutra će nestati neugodni mirisi.
A OVDE saznajte kako u kuhinji možete da koristite sodu bikarbonu, sirće i prašak za pecivo, kada je u pitanju higijena.