ČOKOLADNA BOMBA

ČOKOLADNI DEZERT ZA PAMĆENJE: Najkremastija i najukusnija torta koju ćete probati! (VIDEO/RECEPT)

Svi će vam tražiti recept

Objavljeno: 31.05.2021. 18:13h
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Leckere Minute

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 130 gr šećera
  • 70 gr ulja
  • 170 gr brašna
  • 40 gr kakoa
  • jedan prašak za pecivo
  • 3 gr sode bikarbone
  • 130 ml ključale vode
  • kalup za tortu prečnika 18 cm

Za glazuru:

  • 30 gr putera
  • 50 ml mleka
  • 80 gr čokolade za kuvanje

Priprema:

Mikserom umutite jaja i šećer, pa dodajte i ulje, brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Nastavite da miksate sve dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte i 130 ml ključale vode, izmešajte i prespite smesu u kalup za pečenje.

Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite između 45 i 50 minuta. Kada je pečeno, izvadite tortu iz kalupa i odsecite vrh. Od delova kore koji ste isekli napravićete dekoraciju.

Priprema glazure:

U manju posudu stavite puter i mleko i istopite na srednjoj vatri, a zatim dodajte i komadiće čokolade. Kada se sve istopi, glazura je spremna.

Glazurom prelijte koru, a gornji deo kore koji ste prehodno isekli, sameljite u secku i njime ukrasite tortu.

U videu pogledajte detaljno kako igleda postupak: