Sočna čoko salama
NEVEROVATAN ČOKOLADNI DEZERT: Bez jaja, margarina i grama brašna! (RECEPT)
Savršen u svakoj prilici
Autor:
Sastojci:
500 ml mleka
100 g šećera
prstohvat soli
2 kašike kakao praha
90 g crne čokolade
1 kesica želatina ili agar agara
Trebaće vam jedan prazan tetrapak od mleka.
Priprema: 400 ml mleka, 100 g šećera i prstohvat soli pomešajte i stavite da se zagreva. U međuvremenu razmutite kakao u preostalih 100 ml mleka da se sjedini bez grudvica. Sipajte u zagrejano mleko i mešajte. Dodajte čokoladu izlomljenu na kocke i mešajte dok se ne istopi.
Želatin ili agar agar rastvorite u vodi po uputstvu na kesici, dodajte u šerpu i kuvajte dok ne provri i zgusne se.
Vrelu smesu izlijte u prazan i opran tetrapak od mleka i odložite u frićžider da se hladi bar 3 sata. Rasecite tetrapak i po želji pospite dezert sa malo kokosa. Secite na kriške, služite i uživajte!