Čisto savršenstvo
PAHULJASTE SLATKE KIFLICE: Najmekše testo spremno za 20 minuta! (RECEPT)
Idealan slatkiš na brzinu
Autor:
Sastojci za testo:
200 g maslaca ili masti 2 kašike šećera 1 jaje 200 ml jogurta pola kašičice soli 10 g ili jedna kesica praška za pecivo 500 gr mekog brašna + da se malo premesi i razvuče
Punjenje po izboru: pekmez, krem...
Priprema: Umutiti maslac ili mast sa šećerom. Dodati jaje i jogurt pa opet umutiti. Zatim dodati sve brašno, so i prašak za pecivo i mesiti testo. Prvo će vam se učiniti da je previše brašna ali nije, nastavite da mesite. Lagano prebacujte testo i brašno zajedno. Nema potrebe da stiskate jako.
Na kraju kada je skoro gotovo pospite po stolu malo brašna, izvadite testo i na stolu lagano premesite.
Dobijeno testo delite na 2 dela. Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje. Svaki deo uz malo brašna razvucite u krug.
Delite na 8 delova, pa onda svaki na 3, ali može i na dva ako želite veće kifle.
Na svaki deo stavite na početak pekmez ili krem, pa prebacite donji deo testa preko nadeva i onda oko nadeva testo utapkajte prstom, da se lepo zatvori, posle samo urolajte kiflicu.
Poslažite u pleh i pecite dok ne krenu da rumene. Treba da ostanu svetle. Kada dobiju po rubovima žutu boju ili blago porumene gotove su. Ne brinite, i ako ih malo duže pečete biće savršene. Ostavite da se prohlade pa uvaljajte u šećer u prahu.