Za neodoljiv zalogaj
Dajte fini ukus jelima: 6 najmodernijih začina za kuvaricu 21. veka!
Gljiva biljka može da se koristi u ishrani kao zamena za pečurke. List se upotrebljava svež kao dodatak salatama, pastama, sosevima u sendvičima i ostalim varivima
Autor:
Peršun, origano, mirođija... to je kulinarski stari, 20. vek! Odani gastronomi nastavljaju da bogate svoju kolekciju začina, a evo i predloga. U nastavku sledi šest začina koji obavezno morate da nabavite ili zasadite u svojoj bašti, piše Lisa.rs.
Limun vrbena - ima osvežavajuću citrusnu aromu koja salatama, ribljim specijalitetima i slatkišima daje poseban ukus.
Kari začin - finim ukusom daje poseban pečat sosevima i umacima.
Gljiva biljka
OVDE pročitajte koje su kombinacije hrane najgore po zdravlje.
Origano timijan - tako lepog mirisa da se često dodaje mešavini biljnog čaja. Čini posebnim i jela od povrća i supe.
Tai bosiljak - čini jela slatkasto-ljutim. Ne može da se suši, najbolje je arome kada se koristi svež.
Limun-trava - pre kuvanja presecite je po dužini i lupite o dasku za sečenje da bi se pokrenula citrusna aroma. Dobra je kao začin u salati, čorbi, u marinadi za ribu i divljač.
OVDE pročitajte četiri bitna razloga da volite ječmenu travu.