Recepti sa Stilom

Pileća pašteta

Ukus paštete će nas vratiti u detinjstvo

Objavljeno: 27.06.2013. 12:36h 13:24h
Pileća pašteta, Foto: Shutterstock

Meso i džigericu isecite na kocke, a isto uradite sa ostalim povrćem. Stavite sve da se zajedno kuva uz dodatak vode i ulja, posolite i pobiberite. Pred sam kraj kuvanja dodajte bosiljak, a na samom kraju ispasirani beli luk. Kada je meso skuvano, a povrće omekšalo skinite sa vatre, ostavite da se prohladi, a zatim sve dobro izmiksirajte. Ako se teško miksira, dodajte malo tečnosti od kuvanja. Na malo ulja kratko propržite brašno pa dodajte u izmiksiranu masu. Dok je još na laganoj vatri dodajte alevu papriku i biber. Ostavite u frižideru da se ohladi.

Savet: Tvrđe meso može da se omekša ako ga namažete sodom bikarbonom i ostavite nekoliko sati u frižideru. Dobro ga isperite pre upotrebe